Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Η ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ σχολιάζει την ημερίδα



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ

σχετικά με την ημερίδα για τις ΑΠΕ
που διοργάνωσαν η ΠΕΚΙΝ και ο ΠΟΔΔ

στις 31-1-2010 στην Κωμιακή


Η ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ για το παραπάνω θέμα ανακοινώνει τα εξής:

  • 1. Η ημερίδα σε γενικές γραμμές συνέβαλε στην ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για τις ΑΠΕ.

  • 2. Διαφωνούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να στραφούμε προς τις ΑΠΕ, όπως ανέφεραν οι ομιλητές, οι οποίοι κατά κάποιο τρόπο λειτούργησαν στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής για την τρομοκράτηση του κόσμου σχετικά με την κλιματική αλλαγή, έτσι ώστε να δεχτούμε την εγκατάσταση των ΑΠΕ με τον τρόπο που γίνεται.

  • 3. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι το όποιο όφελος από τη χρήση των ανεμογεννητριών σε καμιά περίπτωση δεν ισοσταθμίζει την καταστροφή που γίνεται στο περιβάλλον και γενικά τις επιπτώσεις και από την εγκατάστασή τους και από τα δίκτυα μεταφοράς.

  • 4. Θεωρούμε ελλειπή την ενημέρωση των ΜΜΕ για την ημερίδα από τον ΠΟΔΔ, γιατί δεν αναφέρθηκε η τοποθέτηση και η πρότασή μας για το θέμα, κυριότερα σημεία της οποίας είναι:
  • α) η διαχείριση της ενέργειας από ενιαίο κρατικό φορέα που θα κατοχυρώνει την ενέργεια σαν κοινωνικό αγαθό.
  • β) η αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ενέργειας εκσυγ-χρονίζοντας τις υπάρχουσες μονάδες και μειώνοντας την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας μας και την εξάρτησή της από τις βιομηχανίες παραγωγής ανεμογεννητριών και ανταλλακτικών τους.
  • γ) να δοθούν επιδοτήσεις όχι στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους επιχειρηματικούς ομίλους για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων αλλά κατευθείαν στα νοικοκυριά για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και κατασκευή σύγχρονων κατοικιών που θα μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας.

Κωμιακή 13-02-10




Υ.Γ. 1:
Ζητάμε συγγνώμη από τον blogger που μας την έστειλε για την καθυστερημένη ανάρτησή της.

Υ.Γ.2: Σχόλια μπορείτε να κάνετε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

.