Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Οδηγίες χρήσης του blog

Το blog Αιολικά Πάρκα Νάξου δεν έχει την αυστηρή μορφή ενός blog. Συγκεκριμένα:

Από τις δοκιμές μας, το blog διαβάζεται καλύτερα όταν η ανάλυση του υπολογιστή σας είναι τουλάχιστον 1024 x 768. Επίσης προτείνεται η χρήση του δωρεάν φυλλομετρητή Mozilla Firefox. Δεν έχουμε δοκιμάσει άλλους browsers όπως Opera, Chrome, Safari κ.λπ. αν και έχουμε προσπαθήσει να χρησιμοποιήσουμε τεχνικές που να είναι όσο το δυνατόν πιο συμβατές. Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα παρακαλούμε ενημερώστε μας, ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

1. Μπορείτε να πλοηγηθείτε στις αναρτήσεις του από το πάνω οριζόντιο μενού που έχουμε φτιάξει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε λύσει ένα τεχνικό ζήτημα που αφορά το ότι το μενού αυτό ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ, όταν διαβάζετε αναρτήσεις συγκεκριμένης "ετικέτας" (όταν δηλαδή κάτω από το μενού εμφανίζεται αυτό το γκρι κουτί διαλόγου της εταιρείας google blogger.

2. Στο δεξί κάτω μέρος του blog, αν χρησιμοποιείτε Firefox, εμφανίζονται δύο βέλη, (Πάνω κάτω) τα οποία οδηγούν αντίστοιχα στην αρχή και στο τέλος της εκάστοτε σελίδας.

Έτσι μπορείτε να μεταβείτε πολύ γρήγορα στο τελευταίο σχόλιο, ή στο αρχικό οριζόντιο μενού. Δυστυχώς δεν εμφανίζονται σε άλλους browsers προς το παρόν. Ελπίζουμε σύντομα να το λύσουμε και αυτό το πρόβλημα.

3. Η πλαϊνή δεξιά στήλη, έχει δομηθεί σε ενότητες και περιέχει δεκάδες ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες που ΔΕ συνδέονται με το blog.

  • Περιέχει πρόσφατους τίτλους ειδήσεων σχετικά με θέματα όπως οι Ανεμογεννήτριες, η Πράσινη Ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή κ.α.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24/03/2010: Δυστυχώς η εταιρεία google άλλαξε τον τρόπο που εμφανίζονται οι τίτλοι ειδήσεων, καθιστώντας αδύνατη την σωστή/χρηστική/καλαίσθητη εμφάνισή τους στην πλαϊνή δεξιά στήλη. Για αυτό αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε όλες τις ειδήσεις στο κάτω μέρος του blog. Μπορείτε να μεταβείτε άμεσα, αρκεί να χρησιμοποιείτε Mozilla Firefox και να πατήσετε το βελάκι που δείχνει προς τα κάτω στο δεξί μέρος της οθόνης.
Ελπίζουμε σύντομα να βρούμε μία καλύτερη εναλλακτική εμφάνισης των εξωτερικών ειδήσεων. Θα σας ενημερώσουμε από εδώ.
  • Περιέχει οργανισμούς που σχετίζονται με τα Αιολικά
  • Περιέχει όλες τις "οικολογικές" οργανώσεις που μέχρι στιγμής μπορέσαμε να εντοπίσουμε (βοηθήστε μας)
  • Περιέχει επίσημους συνδέσμους του Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασχολούνται με το θέμα.
  • Περιέχει άλλα αντίστοιχα και πολύ ενδιαφέροντα Ελληνικά blogs.

Επίσης αυτή η στήλη συνεχώς ανανεώνεται και συνεχώς θα αναβαθμίζεται. Μην την υποτιμάτε λοιπόν κοιτάζοντας μόνο τις αναρτήσεις. Από αυτή τη στήλη ίσως να μάθετε περισσότερα.



Για τυπικούς λόγους θα θέλαμε και πάλι να αναφέρουμε ότι:

  • Σχόλια που περιέχουν βρισιές, απειλές και τα "συναφή", προς συγκεκριμένα πρόσωπα (και όχι μόνο) θα σβήνονται το συντομότερο.
  • Σχόλια που είναι άσχετα με τη συζήτηση, στην καλύτερη περίπτωση θα μεταφέρονται από τους διαχειριστές στη σωστή ενότητα, ενημερώνοντας τους αναγνώστες για την εν λόγο διαδικασία. Αντί της μεταφοράς όμως, είναι πολύ πιθανό να γίνει απλή διαγραφή στην περίπτωση που έτσι κι αλλιώς δεν έχει να προσφέρει κάτι στον διάλογο της..."αντίστοιχης" θεματικής ενότητας.
  • Επειδή είναι αδιανόητο να αποδειχθεί η ταυτότητα του σχολιαστή ακόμα και αν αυτός υπογράφει με το ονοματεπώνυμό του καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε ψευδώνυμα και ακόμα καλύτερο θα ήταν να μην γκρινιάζετε άλλο για την ανωνυμία μέσω του Internet.
  • Σχόλια που θα προσπαθούν να προσδιορίσουν και να ταυτίσουν άλλον ανώνυμο σχολιαστή με φυσικό πρόσωπο, ανάλογα με τη διατύπωση, το σκοπό και το ύφος τους ενδέχεται να διαγράφονται αν κρίνεται ότι η συζήτηση φεύγει από το ουσιαστικό μέρος και μετατρέπεται σε στείρα αντιπαράθεση προσώπων και όχι ιδεών.
Αυτά για αρχή.
Καλή ανάγνωση και περιμένουμε να δούμε εποικοδομητικούς διαλόγους.