Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Eolfi Άνεμος Ελλάς Α.Ε.: Η εταιρεία, της εταιρείας, την εταιρεία....Ω εταιρεία!


Λίγα λόγια για την Εταιρεία


Καταρχάς πρέπει να σας πούμε ότι φαγωθήκαμε να βρούμε ποια είναι η εταιρεία και να ομολογήσουμε ότι ακόμα και μετά από τόσο ψάξιμο εξακολουθούμε να έχουμε αμφιβολίες για την ακριβή ονομασία της. Μέχρι στιγμής λοιπόν όλα δείχνουν ότι:

Τα 16 Αιολικά Πάρκα για τα οποία θα μιλήσουμε τα προτείνει η εταιρεία Eolfi Άνεμος Ελλάς Α.Ε., θυγατρική της γαλλικής εταιρείας Eolfi.

H γαλλική Eolfi, όμως που ιδρύθηκε το 2004, εξαγοράσθηκε στις 26 Οκτωβρίου του 2007 κατά 50% από την εταιρεία Veolia Environment (Κατεβάστε σε PDF το σχετικό δελτίο τύπου της Eolfi - Μπορείτε να...προσπαθήσετε να διαβάσετε το συγκεκριμένο Δ.Τ. μεταφρασμένο από το αυτόματο σύστημα της google ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ. Δε βγαίνει και πολύ νόημα αλλά...κομμάτια να γίνει). Η εταιρεία Veolia Environment ασχολείται με διάφορες μορφές Α.Π.Ε. καθώς και με διαχείριση αποβλήτων και σύμφωνα με το πιο πάνω δελτίο τύπου, έχει καταστήσει τη γαλλική εταιρεία Eolfi αποκλειστικό "εκπρόσωπό" της στον τομέα της κατασκευής Αιολικών Πάρκων.

'Οταν λοιπόν το 2008, ήρθε ο κ.Ιωάννης Δημητρίου στη Νάξο να..."ενημερώσει" τους κατοίκους της Νάξου για τις προθέσεις της εταιρείας δήλωσε ότι ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας...Veolia και όχι της "Eolfi Άνεμος Ελλάς Α.Ε.". Παρ' ότι όμως η εταιρεία Eolfi είχε ήδη εξαγορασθεί κατά το ήμυσι αυτό που είπε δεν ήταν ακριβές, αφού από όσα γνωρίζουμε η εταιρεία "Eolfi Άνεμος Ελλάς Α.Ε." υφίσταται ακόμη, ασχέτως του ότι ανήκει κατά ένα ποσοστό στη Veolia. Τώρα γιατί ο κ.Δημητρίου δήλωσε δημόσια έτσι δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Μπορούμε βέβαια να υποθέσουμε ότι αλλιώς είναι να "φαίνεσαι" σαν εκπρόσωπος μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην παγκόσμια "αγορά περιβαλλοντικών επενδύσεων"(Veolia)....και αλλιώς είναι να "φαίνεσαι" σαν εκπρόσωπος μίας θυγατρικής της (Eolfi). Μπορεί βέβαια να υπάρχει κάτι άλλο, που δε γνωρίζουμε...

Όπως και να έχει, η κατάσταση είναι λίγο μπερδεμένη. Ανώνυμες εταιρείες, θυγατρικές, μετοχές κ.λπ, κ.λπ., κ.λπ. τα μπλέκουν πολύ τα πράγματα. Και σαν αν μην έφθανε αυτό, στις 2 Δεκεμβρίου του 2009 η εταιρεία Veolia δημιούργησε μαζί με την Marfin Invenstment Group - MIG (κ.Βγενόπουλος) την εταιρεία "Veolia-MIG Greece" στην οποία συμμετέχει κατά 51% (Δείτε το Δ.Τ. ΕΔΩ).

Τώρα ποια εταιρεία είναι θυγατρική της άλλης, ποιοι είναι ανταγωνιστές και ποιοι..."παριστάνουν" τους ανταγωνιστές μεταξύ τους....μη μας ρωτήσετε....θα σας γελάσουμε. Και εμείς μπερδεμένοι είμαστε. Η απορία μας είναι: Το κράτος και οι υπηρεσίες του (βλ. Ρ.Α.Ε.) μπορεί να ελέγξει όλες αυτές τις εταιρείες και τη σχέση τους ή....μπερδεύονται και αυτοί; Μήπως δηλαδή όλο αυτό το "μπλέξιμο" μεταξύ των εταιρειών δεν είναι τόσο "τυχαίο" & "αθώο";

Εμείς πάντως προκειμένου να είμαστε "καλυμμένοι", από εδώ και στο εξής θα μιλάμε για την πρόταση των εταιρειών Eolfi-Veolia.

Για να μάθετε λεπτομέρειες για τα Αιολικά Πάρκα που προτείνει η εταιρεία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.