Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Οδηγίες για το πώς να εισάγετε τον χάρτη στο Google Earth

Για καλύτερη εποπτεία και καλύτερη κατανόηση του χάρτη ο οποίος απεικονίζει τα 13 αιολικά πάρκα που προτείνονται από την εταιρεία Eolfi (Δείτε ΕΔΩ), δημιουργήσαμε με τη βοήθεια του προγράμματος Google Earth ένα αρκετά πιστό τρισδιάστατο αντίγραφο αυτού.


Μπορείτε να το κατεβάσετε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

(Είναι αρχείο kmz με μέγεθος περίπου 7,8Mb)


Σε αυτόν το χάρτη έχετε τη δυνατότητα να δείτε τα αιολικά πάρκα από οποιαδήποτε οπτική γωνία επιθυμείτε, να αντιληφθείτε καλύτερα τη θέση τους ως προς τα υψόμετρα και τις πλαγιές, να μετρήσετε μόνοι σας αποστάσεις κ.λ.π.

Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες βασικές οδηγίες για το πώς να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα και τον χάρτη:

Ενότητα 1η
Εγκατάσταση του προγράμματος Google Earth

  • Βήμα 1ο: Πατάτε ΕΔΩ για να μεταβείτε στην αντίστοιχη ελληνική ιστοσελίδα "κατεβάσματος" (Download) του προγράμματος Goggle Earth.
  • Βήμα 2ο (προτείνεται): Αν και είναι προεραιτικό, σας προτείνουμε να "ξετικάρετε" την επιλογή "Να συμπεριληφθεί το Google Chrome", πατώντας αριστερό κλικ στο κουτί που σας υποδεικνύουμε στην εικόνα δεξιά. Αυτό το πρόγραμμα (Google Chrome) είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα που δε μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Έχει μπει σαν "συνοδευτικό" για λόγους...προώθησης. Αν λοιπόν το "ξετικάρετε" τότε το κουτί θα παραμείνει κενό (όπως φαίνεται και στην εικόνα δεξιά).
  • Βήμα 3ο: Στη συνέχεια επιλέγετε με το αριστερό "κλικ" του ποντικιού σας το κουμπί "Αποδοχή και λήψη αρχείων" (βλ. εικόνα).
  • Βήμα 4ο: Αμέσως μόλις πατήσετε το παραπάνω κουμπί (Βήμα 3), μεταβάινετε σε μία νέα-διαφορετική σελίδα της εταιρείας και εμφανίζεται και ένα νέο "παράθυρο διαλόγου". Σε αυτό το παράθυρο (βλ. εικόνα δεξιά) πατάτε αριστερό κλικ στην επιλογή "Αποθήκευση αρχείου". Στη συνέχεια περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί το κατέβασμα (download) του αρχείου στην προεπιλεγμένη θέση ή στη θέση που του ορίσατε εσείς.
  • Βήμα 5ο: Στη συνέχεια εγκαταλείπετε το συγκεκριμένο παράθυρο και επιλέγετε το αρχείο που αποθηκεύτηκε στον υπολογιστή σας πατώντας διπλό κλίκ επάνω του. Έτσι ξεκινά η εγκατάσταση του προγράμματος (απαραίτητη η σύνδεση στο διαδίκτυο). Ακολουθήστε τις οδηγίες που σας λέει ο οδηγός εγκατάστασης.



Ενότητα 2η
Εισαγωγή του 3d χάρτη στο Google Earth

Αφού εγκαταστήσατε το πρόγραμμα τα πράγματα είναι πολύ απλά:

  • Βήμα 1ο: Κατεβάστε το αρχείο kmz που περιέχει τον τρισδιάστατο χάρτη (Πατήστε ΕΔΩ). Αποθηκεύστε το κάπου στον υπολογιστή σας.

  • Βήμα 2ο: Ανοίξτε (τρέξετε) το Google Earth.

  • Βήμα 3ο: Επάνω αριστερά επιλέξτε διαδοχικά το μενού "Αρχείο" (File) και στη συνέχεια την επιλογή "Άνοιγμα" (Open). Στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται επιλέγετε το αρχείο "Aiolika Parka Naxou.kmz" που αποθηκεύσατε στο Βήμα 1.





Τώρα είστε έτοιμοι να περιεργαστείτε τα Αιολικά Πάρκα!
(Δείτε την παραπάνω εικόνα για λεπτομέρειες)




Για περισσότερες διευκρινήσεις - απορίες ή και διορθώσεις παρακαλούμε γράψτε το σε σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου