Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Συζήτηση - Ενημέρωση για τις Α.Π.Ε. στην Κωμιακή



Το Σάββατο στις 23 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Κωμιακής, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε σχέση με τη Νάξο.

Η εκδήλωση είναι μία πρωτοβουλία της ΠΕριβαλλοντικής ΚΙνησης Νάξου (ΠΕ.ΚΙ.Ν.) και του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δρυμαλίας Νάξου (Π.Ο.Δ.Δ.Ν.).

Οι ομιλητές θα είναι οι ακόλουθοι:

  • Ο κ.Γιακουμής Ιάκωβος (Χημικός Μηχανικός),
  • ο κ.Βασίλειος Θεωνάς (Φυσικός, Μελετητής Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) και
  • ο κ. Μαβής Αλέξανδρος (Βιοτεχνολόγος, Περιβαλλοντολόγος, εκπρόσωπος του Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου)
Πέραν από τις ομιλίες, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση στο blog του Π.Ο.Ο.Δ.Δ.Ν, θα λυθούν και απορίες σχετικά με τις Α.Π.Ε., προφανώς μέσα από κάποια διαλογική συζήτηση.

Δε γνωρίζουμε βέβαια τι θα πρωτοσυζητηθεί, μιας και τα ζητήματα με τις Α.Π.Ε. είναι πολλά, μεγάλα και άλυτα. Από την αφίσα βέβαια, φαίνεται ότι θα δοθεί βαρύτητα στα αιολικά πάρκα.




Όπως και να έχει, η ΠΕ.ΚΙ.Ν. επιτέλους ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΡΑΣΗ γεγονός που είναι πολύ θετικό. Καλό θα είναι να δώσουμε όλοι το παρών.

5 σχόλια:

  1. Παντού ξεφυτρώνει αυτός ο Γιακουμής. Τι θέλει πια; Χημικός μηχανικός και έχει και άποψη για τα αιολικά πάρκα; Δεν πάει να μάθει τον Θεωνά τίποτα για τους βιολογικούς της Κωμιακής και του Απόλλωνα; Είναι και οι δύο τους πιάσε τον ένα και χτύπα τον άλλο. Όλα τέλεια θα είναι με τις ανεμογεννήτριες. Και εντελώς τυχαία και οι δύο ασχολούνται με μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Μήπως κοιτάνε να αποκτήσουν δημοσιότητα για να πάρουν καμία μελέτη-παραγγελιά; Το καλό που τους θέλω να μαζευτούν, γιατί εκεί στην Κωμιακή δεν είμαστε ούτε Απεραθίτες, ούτε Κορωνιδιάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΞΑΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον είχαν καλέσει στην Απείρανθο (ο ΣΥΡΙΖΑ)και ρητόρευε 2 ώρες για να μας πείσει πόσο χρήσιμο είναι να γεμίσουμε το νησί μας ανεμογεννήτριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά τι έγινε σήμερα με την ημερίδα; Θα μας πει κανείς; Είχε κόσμο ή το χιόνι δεν άφησε να ξεμυτίσει ρουθούνι; Τι ειπώθηκε; Μπήκα μέχρι και στο blog του πολιτιστικού και δε βρήκα τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπές εδώ και θα μάθεις: http://politistikosdrymaliasnaxou.blogspot.com/2010/02/31.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή