Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Μεγάλο "Αιολικό" Σκάνδαλο που "εμπλέκει" και την Νάξο

Απίστευτο και όμως αληθινό:

  • Ένας πρώην Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
  • Δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, ο ένας εκ των οποίων το πιθανότερο να είναι Ναξιώτης και
  • ο πρώην Πρόεδρος της εταιρείας "Αιολικά Πάρκα Νάξου Α.Ε." (Αιολικό Κορώνου) κ. Χατζησάββας,

εμπλέκονται και διώκονται για κακουργηματικές πράξεις, λαδώματα, μίζες, πλαστογραφίες, εκβιασμούς, φιλοξενίες σε πολυτελή ξενοδοχεία στη Ρόδο κ.λπ., σχετικά με το Αιολικό Πάρκο Ρόδου!!!!!!


Μιλάμε για χρήματα που σύμφωνα με τα άρθρα άγγιζαν και το 1,5 εκατομμύριο ευρώ!!!!


Αξίζει να σημειώσουμε ότι με τον κ. Χατζησάββα το 1999, ο Δήμος Δρυμαλίας με εκπρόσωπό του τον κ.Μανωλά είχε υπογράψει το ιδιωτικό συμφωνητικό - Σύμβαση του έργου της Κορώνου στη...Ρόδο.
Όπως γράφεται στην εφημερίδα "Η Δημοκρατική":


"Ο κ. Χατζησάββας ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης επιταγών αξίας που υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ με φερόμενα ως θύματα τις Γερμανικές εταιρείες "ABB Understürzungseinrichtung GmbH" που εδρεύει στο Μανχάιμ και "ΑΒΒ New Venturew GmbH" που εδρεύει στο Ράτινγκεν. Oι δύο εταιρείες που φέρονται να κατέχουν ποσοστό πέραν του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας "ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΡΟΔΟΥ ΑΕ" καταμήνυσαν τον κ. Xατζησάββα στις αρχές του 2005 ενώ τον Φεβρουάριο του 2006 με άλλη μήνυση στράφηκαν και κατά του κ. Nικολάου Παρίση, επιχειρηματία, κατοίκου Πειραιά, πρώην αντιπρόεδρου της εταιρείας αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου.
O κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι εξέδωσε τις επιταγές για τις οποίες κατηγορείται για υπεξαίρεση από τη Γερμανική εταιρεία κατ' εντολή των εκπροσώπων της προκειμένου να εξοφληθούν "μίζες" και εκκρεμότητες με τρίτους αλλά και να εξασφαλιστεί η παράνομη επιδότηση του έργου. Υποστηρίζει ακόμη ότι οι Γερμανικές εταιρείες έκαναν χρήση εικονικών τιμολογίων προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιδότηση του έργου.
Πρόκειται όπως έγινε γνωστό να ζητήσει την συσχέτιση της δικογραφίας που εκκρεμεί σε βάρος του με αυτή που βρίσκεται σε διαδικασία προανάκρισης μετά από καταγγελίες του για δωροληψία."


Αντιλαμβάνεστε ότι οι εμπλεκόμενοι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ. Ήδη η υπόθεση έχει φθάσει σε Δικαστικές Αρχές, Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, σε αρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές αλλά παρ' όλα αυτά εξακολουθούμε να αμφιβάλλουμε για το αν θα αποδοθεί "δικαιοσύνη"....

Εν τω μεταξύ το Αιολικό Πάρκο Ρόδου έχει πραγματοποιηθεί και φαίνεται και μέσω του Google Earth. Και να σκεφτείτε ότι το "πάρκο" είναι μόλις 12 Mw....Φανταστείτε τι γίνεται με τα μεγαλύτερα, όπως αυτό που πρότεινε η Eolfi-Veolia στην Κωμιακή. Προσπαθήστε να διανοηθείτε τέτοιες υποθέσεις να τις διαχειρίζοναι ο κ. Μπαρδάνης, ο κ. Μαράκης, ο κ. Κόκκοτας, ο κ. Βασιλάκης ή ο κ. Μανωλάς.....(Ξεχάσαμε κανέναν;) Τι πιστεύετε ότι θα γίνει;

Λυπούμαστε που το λέμε, αλλά πιστεύουμε ότι αν πρώτα δεν ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΘΕΙ το νομικό πλαίσιο για να αποτρέπονται τέτοια φαινόμενα, τότε δεν μπορούμε να συζητάμε για Πράσινη Ανάπτυξη. Δυστυχώς με το νέο Νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ το οποίο θέτει ως προτεραιότητα την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων, τα πράγματα μάλλον θα...χειροτερέψουν.


Ευχαριστούμε θερμά τον blogger για το σχόλιο του. Έστω και άθελά του, μας άνοιξε τα μάτια.