Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Δίκτυο Αιγαίου & Αιολικά Πάρκα

Το Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου, άνοιξε ένα νέο φόρουμ (forum) αποκλειστικά για τα αιολικά πάρκα!

Σε αυτό θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες, οι απόψεις και οι ειδήσεις τοπικών Συλλόγων όλης της χώρας για το ζήτημα των αιολικών πάρκων. Προτρέπουμε κάθε Σύλλογο να εγγραφεί, να γράψει τι συμβαίνει στον τόπο του και να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του. Η διεύθυνση είναι:


Τη διεύθυνση σύντομα θα τη βρείτε και στην πλαϊνή στήλη, ενώ θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε και μία "αυτόνομη" ροή δεδομένων που θα εμφανίζεται στο πλάι για να ενημερώνεστε για τις τελευταίες αναρτήσεις του "windwatch.gr", χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψετε το blog μας.

Στο παραπάνω λοιπόν site, θα μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα ανά περιοχή (Δείτε ΕΔΩ).

Επιπρόσθετα σας πληροφορούμε ότι το Δίκτυο Αιγαίου σχεδιάζει μέσα στον Ιανουάριο συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη διαβούλευση του Νομοσχέδιου με θέμα την «Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» (Δείτε ΕΔΩ).

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την άποψη του "Δικτύου Αιγαίου" σχετικά με τα αιολικά πάρκα. Είναι μάλιστα το κείμενο με το οποίο το Δίκτυο Αιγαίου έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στην παραπάνω διαβούλευση:

Διαβούλευση - Δικτυο Αιγαίου


Τέλος το Δίκτυο Αιγαίου έχει συντάξει ένα παρεμφερές κείμενο για να το συνυπογράψουν όσοι τοπικοί Σύλλογοι συμφωνούν. Κατεβάστε το σε μορφή MS Word, πατώντας ΕΔΩ.

Από την πλευρά μας (ως διαχειριστές), θα συμμετέχουμε όσο προλαβαίνουμε, αλλά και θα στηρίζουμε αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών που γίνεται από το Δίκτυο Αιγαίου, μιας και προς το παρόν τα ΜΜΕ δεν έχουν διάθεση να αναδείξουν στο βαθμό που επιβάλλεται τους προβληματισμούς και τον σκεπτικισμό γύρω από τις Α.Π.Ε., την Πράσινη Ανάπτυξη και την Κλιματική Αλλαγή.

2 σχόλια:

  1. Το δίκτυο οικολογικών οργανώσεων Αιγαίου δεν έχει σχέση με το πρόγραμμα για την αειφόρο ανάπτυξη στο Αιγαίο της Ελληνικής Εταιρείας. Νομίζω πως το logo της ΕΕ πρέπει να αφαιρεθεί. Το δίκτυο Αιγαίου σχετίζεται με το ηλεκτρονικό περιοδικό Εύπλοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για την παρέμβαση. Προσωπικά βέβαια θα ήθελα να μας πεις ότι είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ για αυτό που λες (Στο λέω επειδή γράφεις τη λέξη "νομίζω"). Προς το παρόν το αφαιρέσαμε μέχρι να διαλευκανθεί η "υπόθεση". Βέβαια εμείς το βάλαμε γιατί μπήκαμε στο site http://www.diktioaigaiou.gr/, και είδαμε το λογότυπο (logo) της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού. Από τα λεγόμενά σου, και από τη μικρή διαφοροποίηση στον τίτλο, φαίνεται να υπάρχουν (επί της ουσίας) δύο "Δίκτυα Αιγαίου".

    Αν ξέρεις κάτι σε παρακαλώ διευκρίνησέ το μέσα από εδώ: Τι ακριβώς συμβαίνει;
    Είναι άλλο το "Δίκτυο Αιγαίου" και άλλο το "Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου";
    Γιατί αυτή η διαφοροποίηση;
    Το ένα δηλαδή είναι απλώς ένα πρόγραμμα και το άλλο είναι όντως ένα δίκτυο οργανώσεων;
    Με συγχωρείς δηλαδή, αλλά αν πράγματι έχεις δίκιο και είναι δύο διαφορετικά πράγματα τι να πω; Πώς τα έμπλεξαν έτσι;

    Και πάλι σε ευχαριστούμε και περιμένουμε διευκρινήσεις ΚΑΙ από εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή