Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Κλιματική Αλλαγή: Ποιά είναι η αλήθεια;

Σε άλλη μας ανάρτηση θέσαμε κάποιους προβληματισμούς για το "Τι σημαίνει ο όρος Πράσινη Ανάπτυξη". Σε αυτή την ανάρτηση θέλουμε να αναδείξουμε μία "άλλη οπτική" σχετικά με τις αιτίες που σήμερα μας οδήγησαν να συζητάμε για την Πράσινη Ανάπτυξη, τις Α.Π.Ε. κ.λπ.: Δηλαδή σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη και τις κλιματικές αλλαγές που προκαλούνται στον πλανήτη μας.

Με έκπληξη και εμείς ανακαλύψαμε πως οι αιτίες οι οποίες έχουν οδηγήσει σήμερα τους περισσότερους - αν όχι όλους - αρχηγούς κρατών στη δυσνόητη έννοια της "Πράσινης Ανάπτυξης" και στις Α.Π.Ε. και που θεωρούνται δεδομένες εδώ και χρόνια, σήμερα αμφισβητούνται έντονα από μερίδα της επιστημονικής κοινότητας, ενώ ταυτόχρονα ελάχιστα ΜΜΕ προβάλλουν αυτή την αμφισβήτηση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με αυτούς τους επιστήμονες:

  • Υπάρχει υπερθέρμανση του πλανήτη η οποία όμως θεωρείται ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ, αφού έχει ξανασυμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.
  • Οι κλιματικές αλλαγές που προκαλούνται από αυτήν την υπερθέρμανση δεν είναι ούτε αφύσικες, ούτε μη αναστρέψιμες.

Το κυριότερο όμως πως αυτοί οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι:

  • η υπερθέρμανση του πλανήτη (άρα και οι κλιματικές αλλαγές)....ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ.
  • Το ίδιο το φαινόμενο του θερμοκηπίου ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ την ύπαρξή του ούτε καν στο διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Την ύπαρξή του την οφείλει κυρίως στους υδρατμούς!!!!.
  • Η αύξηση του CO2 δεν έχει σαν κύρια αιτία την ανθρώπινη δραστηριότητα !!!!
Με άλλα λόγια, η συνθήκη του Κιότο, η συνάντηση στην Κοπεγχάγη, οι στόχοι που έχει θέσει η Ευρώπη για το 2020, τα χρήματα που ξοδεύονται για την ΑΜΕΣΗ ανάπτυξη των Α.Π.Ε. βασίζονται σε λανθασμένα δεδομένα !!!!! Βασίζονται σε μία απατηλή πεποίθηση !!!

Σύμφωνα με τις μελέτες αυτών των επιστημόνων, η αύξηση του CO2 είναι "συνέπεια" (και όχι αιτία) της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η αιτία δε της υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει να κάνει κυρίως με αστρονομικά φαινόμενα και τον ίδιο τον ήλιο. Η επιρροή του ανθρώπου στο κλίμα με τις εκπομπές CO2 είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη.

Δείτε το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ (είναι περίπου 40 λεπτά και έχει χωριστεί σε 4 μέρη):









Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι παρακάτω σύνδεσμοι (Στα Αγγλικά):

Friends of Sience: Ο Al Gore έκανε λάθος για το διοξείδιο του άνθρακα

"Δέκα Μύθοι της υπερθέρμανσης του πλανήτη"

Global Warming or Global Governance
(Ντοκιμαντέρ 80 λεπτών)

Climate Catastrophe Cancelled (Ντοκιμαντέρ)
(Μερος 1ο, Μέρος 2ο, Μέρος 3ο)

Global Warming Hoax

Henrik Svensmark on Global Warming
(Μέρος 1ο, Μέρος 2ο, Μέρος 3ο, Μέρος 4ο, Μέρος 5ο)


Διαβάστε ακόμα το άρθρο του Ομότιμου Καθηγητή Πολυτεχείου Κρήτης κ. Αντώνη Φώσκολου σχετικά με την "υστερία των κλιματικών αλλαγών & τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία".

Φυσικά η άποψη που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχει επιβληθεί από τα ΜΜΕ, απλώς αγνοεί όλες τις παραπάνω τεκμηριωμένες φωνές αμφισβήτησης. Σε αυτούς τους ανθρώπους δεν προσφέρεται το ανάλογο βήμα και η αντίστοιχη προβολή από τα ΜΜΕ. Μόλις τα 2 τελευταία χρόνια άρχισαν να ακούγονται φωνές που μιλούν για οικονομικά συμφέροντα πίσω από την κλιματική αλλαγή και την πράσινη ανάπτυξη. Όλα τα παραπάνω έρχεται να τα επισφραγίσει η "Αποτυχημένη" διάσκεψη της Κοπεγχάγης (2009) και έτσι οι Η.Π.Α. και η Κίνα εξακολουθούν να ρυπαίνουν (Μήπως αυτοί ξέρουν κάτι παραπάνω και για αυτό ΔΕΝ ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή;).

Η ουσία είναι ότι για άλλη μία φορά δε βγαίνει εύκολα άκρη...
Η ουσία είναι ότι σίγουρα η προπαγάνδα χρησιμοποιείται ακόμα και στη διαμόρφωση της οικολογικής συνείδησης των κοινωνικών μαζών, ενώ δε θα έπρεπε.

Όπως και να έχει το πράγμα πάντως, εμείς δεν μπορούμε να κρίνουμε με βεβαιότητα, ποιος από όλους έχει δίκιο και σε ποια σημεία. Αυτό όμως που μας ενοχλεί είναι ο φανατισμός "υπερ" της Πράσινης Ανάπτυξης και το άγχος και ο φόβος που έχει καλλιεργηθεί για τις βιβλικές καταστροφές που επίκεινται.


Παρακάτω, μπορείτε να σχολιάσετε το θέμα της Κλιματικής Αλλαγής και της ίντριγκας που αναπτύσσεται γύρω από αυτή.

Για να σχολιάσετε την Πράσινη ανάπτυξη καλύτερα να μεταβείτε ΕΔΩ.

6 σχόλια:

  1. Έχω τρελλαθεί με το θέμα της κλιματικής αλλαγής, το κατά πόσο αληθεύει και το κατά πόσο έχει επινοηθεί για να επιβληθούν νέα μοντέλα παγκόσμιας εξουσίας. Σε μία συζήτηση που είχα αυτές τις ημέρες με φίλους (άλλοι υπερ της συνομωσίας, άλλοι κατά) ένας μας έστειλε την ομιλία του Παπανδρέου στη διάσκεψη της Κοπεγχάγης (τον Δεκέμβρη του 2009) για την κλιματική αλλαγή από το επίσημο site του Παπανδρέου!!!!

    Κουφάθηκα!!!!! Μέσα στην ομιλία του ο πρωθυπουργός μας λέει επι λέξη:

    "Δεν είναι μικρό πράγμα να συμφωνήσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Τη στιγμή αυτή, παρατηρούμε την παγκόσμια διακυβέρνηση εν τη γενέσει της."


    Συνήθως γελάω με τέτοιου είδους συνομοσιολογίες, από την άλλη όμως βλέπω αυτά και δεν ξέρω τι να πω!

    Ορίστε και το link: http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1721&rf=-1853366823&m=12730&rm=13954113&l=2

    Δεν ξέρω τι να πιστέψω πλεόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το http://www.monthlyreview.gr/antilogos/greek/diktuo/arxeio_sxoliwn/fullstory_html?obj_path=docrep/docs/diktuo/20091119_01/gr/html/index

    Αυξάνουν οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής

    του GEORGE MONBIOT
    (19/11/2009)


    Δεν μπορούμε να το αρνηθούμε, χάνουμε. Οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής εξαπλώνονται σαν μια μεταδοτική ασθένεια. Αυτή η άρνηση υπάρχει σε μία σφαίρα που δεν μπορεί να προσεγγισθεί από τα γεγονότα ή τη λογική επιχειρηματολογία – οποιαδήποτε προσπάθεια τραβήγματος της προσοχής σε επιστημονικά δεδομένα αντιμετωπίζεται με έντονο υβρεολόγιο. Αυτή η σφαίρα επεκτείνεται με εκπληκτική ταχύτητα.

    Μία έρευνα που έγινε τον προηγούμενο μήνα από το Pew Research Centre δείχνει ότι το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύουν ότι ο πλανήτης έχει υπερθερμανθεί τις προηγούμενες δεκαετίες, έχει πέσει από το 71% στο 57% τους τελευταίους 18 μήνες. Μία άλλη έρευνα που έγινε τον Ιανουάριο από τη Rasmussen Reports δείχνει ότι παρά την απότομη άνοδο από το 2006, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι που πιστεύουν ότι η παγκόσμια υπερθέρμανση έχει φυσικά αίτια (44%) υπερβαίνουν αυτούς που πιστεύουν ότι είναι το αποτέλεσμα της ανθρώπινης δράσης (41%).

    Μία μελέτη της ιστοσελίδας Desmogblog δείχνει ότι ο αριθμός των σελίδων του διαδικτύου που υποστηρίζουν ότι η προκαλούμενη από τον άνθρωπο υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μία απάτη ή ένα ψέμα, υπερδιπλασιάσθηκε τον περασμένο χρόνο. Η έκθεση του Μουσείου Επιστημών Prove it, προσκαλεί διαδικτυακά αναγνώστες να υποστηρίξουν ή να απορρίψουν μία ανακοίνωση ότι έχουν δει στοιχεία και επιθυμούν οι κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση. Μέχρι χθες το απόγευμα, 1.006 άνθρωποι την είχαν υποστηρίξει και 6.110 την είχαν απορρίψει. Στην κατάταξη των βιβλίων του Amazon.co.uk, τα βιβλία που υποστηρίζουν την άρνηση της κλιματικής αλλαγής καταλαμβάνουν τις θέσεις 1, 2, 4, 5, 7, 8 στην κατηγορία της παγκόσμιας υπερθέρμανσης. Δεν έχει σημασία το ότι έχουν εξευτελισθεί από επιστήμονες και βιβλιοκριτικούς· υπερέχουν των επιστημονικών βιβλίων κατά πολύ. Τι συμβαίνει;
    Περισσότερα:


    http://www.monbiot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά που λες για παγκόσμια δικυβέρνηση, ο G.A.P. δεν τα πε μόνο στην Κοπεγχάγη. Τα έχει πει σε πολλές δημόσιες ομιλίες του. Σου βάζω εδώ, για να τα δουν και οι διαχειριστές δύο ελληνικά blogs που τα λένε διαφορετικά από την άποψη που εχει επικρατήσει στα μίντια.

    http://underinformation.wordpress.com/2010/03/06/papandreou-global-governance/

    http://vickytoxotis.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα μου κάνει εντύπωση το ντοκυμαντερ γιατί από τη μια λες: Συνομοσίες...
    Από την άλλη όμως πολλά από αυτά τα παραδέχεται η άλλη πλευρά.Κουφάθηκα ας πούμε όταν στο 3ο βιντεάκι, στο τέλος, παραδέχτηκε το IPCC ότι είχε λογοκρίνει και είχε διαστρεβλώσει 15 σημεία από την αναφορά των επιστημόνων. Απλώς είπε ότι δεν το έκανε σκόπιμα και με δόλο!!!!
    Μετά πώς να μην πιστέψεις ότι μας κοροϊδεύουν ΚΑΙ για την κλιματική αλλαγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το παρακάτω σχόλιο αναρτήθηκε εσφαλμένα από ανώνυμο blogger στη συζήτηση για την πράσινη ανάπτυξη, ενώ αφορά τη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή.

    ----------------------------------------------------




    Aναγγέλθηκε ξανά η επερχόμενη ΕΚΡΗΞΗ του ηφαιστείου Κάτλα, ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ από του Εγιαφιαλαγιόκουλ, άρα ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ!!!
    ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ-ΚΑΛΑ ΜΟΝΩΜΕΝΟΙ σταύλοι ΤΩΡΑ!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=1_7trGmVzYU

    Οι ηφαιστειακοί χειμώνες είναι σχετικά συχνό, περίπου ανά αιώνα, φαινόμενο, μόνο που παλιότερα δεν μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί συννέφιαζε και χιόνιζε χειμώνα-”καλοκαίρι”, όταν είχε εκραγεί ηφαίστειο στην άλλη άκρη της Γης...

    Μας απειλούν έντεκα επικίνδυνα ηφαίστεια!
    Σε περίπτωση παρατεταμένης έκρηξης αναμένεται- εκτός από την απαγόρευση των πτήσεων- ένα φαινόμενο που ονομάζεται «ηφαιστειακός χειμώνας» κατά το οποίο το νέφος τής τέφρας εμποδίζει την ηλιακή ακτινοβολία να φτάσει στη Γη.
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4571465

    5 ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ σε λίγες μέρες!...
    31 May 10 - A strong explosive eruption of Bezymianny volcano occurred today, with another eruption at Cleveland in the Alaska Aleutians. http://www.iceagenow.com/Two_more_eruptions-Bezymianny_and_Cleveland.htm
    31 May 10 - The National Weather Service on Guam today announced that an undersea volcano has erupted between the islands of Sarigan and Anatahan in the Northern Mariana Islands. http://www.iceagenow.com/Underwater_volcano_erupts_90_miles_north_of_Saipan.htm
    29 May 10 - Two huge volcanoes erupted in Central and South America yesterday, forcing thousands of people to flee and disrupting air traffic as the ash drifted over major cities. http://www.iceagenow.com/Two_massive_volcanic_eruptions_in_Central_and_South_America.htm

    May 27, 2010
    LONDON - A second, much larger volcano in Iceland is showing signs that it may be about to erupt, scientists have warned.
    http://www.msnbc.msn.com/id/37371442/ns/world_news-europe

    The eruption of the Eyjafjallajoekull volcano in Iceland, and the travel chaos it has caused, is only a "small rehearsal", according to Iceland's President Olafur Grimsson.
    The larger Katla volcano, right next to it, usually erupts every century, and the last eruption was in 1918, he said. http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/newsnight/8631343.stm

    Times: ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΩΝ ΝΕΦΩΝ-ψύξης
    Sunday Times
    May 16, 2010
    Scientists forecast decades of ash clouds
    http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article7127706.ece

    http://www.youtube.com/watch?v=s13iwp317ok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ σεισμοί-ηφαιστειακές εκρήξεις-νεφοκάλυψη-νεροποντές και τι λένε για όλα αυτά ΝΑΣΑ-ΣΕΡΝ-Δημοκρίτειο;
    Από το Δημοκρίτειο προκύπτει: Γαλαξιακοί οι σεισμοί. Δηλ. είναι δείκτης αναστάτωσης του μάγματος, άρα και της πιθανότητας για ηφαιστειακούς χειμώνες:

    Οταν κοπάζει η «βροχή ηλεκτρονίων» γίνεται σεισμός
    Στο Εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητισμού και Διαστημικής στην Ξάνθη,ανακάλυψαν πως όταν μειώνεται σταδιακά η ηλεκτρονική καταιγίδα που «χτυπάει» τον «παρατηρητή» δορυφόρο τους, ακολουθούν σεισμικές δονήσεις
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&pubid=12958946#
    http://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw

    ΑπάντησηΔιαγραφή